7 DAGEN
GRATIS FITNESS

SCHRIJF U
SNEL IN!
Lees meer

Cellulitis

Cellulitis is een ophoping van vet ter hoogte van de billen, dijen en heupen. Het is een typisch vrouwelijk fenomeen dat te maken heeft met hormonen en dat dient om reserves van energie aan te leggen met het oog op mogelijke zwangerschappen en de borstvoeding.

Maar vandaag de dag willen we zulke vetreserves niet langer en willen we allemaal verlost worden van overtollig vet.

Op je voeding letten, massage en lichamelijke activiteiten, dat zijn de drie wapens waarmee je het gevecht tegen cellulitis kunt winnen!

 

Alle lichamelijke activiteiten en vormen van sport zijn goed om cellulitis tegen te gaan. Maar sommige oefeningen zijn doeltreffender dan anderen. Het gaat natuurlijk om de oefeningen die de billen en de spieren van de heupen en dijen aan het werk zetten. Hoe harder deze spieren moeten werken, des te eerder ze ook energie uit de onderliggende vetlagen zullen halen. Wil je oefeningen om deze spieren te trainen, vraag het dan aan onze fitnessinstructeurs of doe gezellig mee aan één van de vele groepslessen van Fitlife.

 

Natuurlijk kun je ook tijdens je dagelijkse werkzaamheden op een eenvoudige manier de oefeningen tegen cellulitis versterken. Zorg dat je regelmatig en meerdere keren per dag je billen aanspant terwijl je stilzit (bijvoorbeeld in de file of aan je bureau). Houd dit vervolgens 10 seconden vast en herhaal dit nog 10 keer. Ook het nemen van de trap i.p.v. de lift is een goede oefening voor de billen.

 

Daarnaast hebben we nog enkele tips op een rijtje gezet die je gevecht tegen cellulitis ondersteunen:

  • Drink regelmatig en gespreid over de dag minimaal anderhalve liter water.
  • Eet veel fruit en groeten en verminder het aantal (verzadigde) vetten in je voeding.
  • Eindig je douche altijd met een stevige koude waterstraal van de billen tot de enkels.
  • Wrijf na elke douche een vocht inbrengende crème op je dijen en masseer deze goed in.
  • Stop met roken!

 

Mocht je nog vragen hebben dan kun je terecht bij Tim of Christel!