7 DAGEN
GRATIS FITNESS

SCHRIJF U
SNEL IN!
Lees meer

Fabeltjes over vet

Denk jij dat je een strakke buik krijgt van veel buikspieroefeningen? Of dat als je maar genoegt sport je alles kunt eten wat je wilt? Dan heb je het helemaal mis!

Er bestaan nog al wat fabels over trainen en vet. Hieronder hebben wij er een aantal voor je op een rijtje gezet!

 

Vet wordt omgezet in spieren

Fabel! Spieren en vet zijn beide van een andere stof gemaakt en ze kunnen dus nooit in elkaars plaats komen. Doordat je gaat sporten is het wel zo dat je vetpercentage minder wordt en je spierweefsel omhoog gaat. Natuurlijk is het dan wel belangrijk dat je krachttraining toevoegt aan je trainingsprogramma en zorgt dat je met het eten niet teveel vet binnenkrijgt.

 

Trainen met elektrische spierstimulatoren

Een training alleen met elektrische spierstimulatie is niet voldoende om je spieren sterker te maken en al helemaal niet om vet te verbranden. Een elektrische stimulator zorgt ervoor dat je spieren zicht kort samen trekken waardoor ze gestimuleerd worden. Voor een goede vetverbranding zul je deze training dus altijd aan moeten vullen met een ander soort krachttraining.

 

Vet verbranden met de trilplaat?

Uit onderzoek is gebleken dat de resultaten van je krachttraining niet toenemen door het gebruik van een trilplaat. Om één kilo vet te verliezen moet je namelijk wel 7000 minuten trillen.

 

Alleen door conditietraining verbrand je vet

Juist voor een vetverbranding is het heel belangrijk dat je naast je cardiotraining ook je spieren traint. Een gespierd lichaam verbrandt namelijk, ook in rust, meer calorieën waardoor het gemakkelijker is om op gewicht te blijven.

 

Door buikspieroefeningen verdwijnt het buikvet

Helaas kunnen we geen plaatselijk vet verbranden en hoeveel buikspieroefeningen je ook doet, alleen hiermee zal het vet niet verdwijnen. Het is dus juist belangrijk om naast je buikspieroefeningen ook je andere spieren te trainen en dit alles aanvullen met een goede conditietraining. Alleen hiermee blijft je lichaam in balans.

 

Als je na het eten traint, verbrand je het meeste vet

Het maakt niet uit of je voor of na het eten gaat trainen, als je dezelfde training doet zul je ook hetzelfde aantal calorieën verbranden. Wel kan het zo zijn dat het sporten van invloed is op je eetlust. Als je na het eten gaat sporten en daarna meteen weer honger hebt dan kun je voortaan beter voor het eten gaan sporten.

 

Als je maar genoegt traint kun je alles eten

Als je zorgt dat je regelmatig sport, is het natuurlijk wel zo dat het minder schadelijk is voor je lijn om af en toe een snoepje te nemen. Maar zorg wel dat het sporten geen excuus is om ongezond te eten. Juist als je veel sport is het belangrijk dat je genoeg vitaminen en eiwitten binnen krijgt. Een gezonde voeding is dus voor iedereen belangrijk!