7 DAGEN
GRATIS FITNESS

SCHRIJF U
SNEL IN!
Lees meer

Train jouw kern!

Bij een core-training hebben we het over oefeningen die onze romp (rug, buik en bekken) stabieler en sterker maken, simpel gezegd is dit het deel van je lichaam tussen je schouders en je heupen. Je kunt je ‘core’ beschouwen als het centrum van je lichaam. Ze houden je wervelkolom sterk en in positie en zijn dus van belang bij elke beweging die we maken, zelfs als we stilstaan! Bovendien zal dit gebied in het lichaam het snelst aftakelen bij het ouder worden of verlies in de spierspanning. Een goede aanleiding dus om je ‘core’ te verstevigen.

 

Natuurlijk traint iedereen regelmatig zijn buikspieren, maar de rest van je romp wordt vaak vergeten. En het zijn nou net de dieper liggende spieren in je romp die je ‘core’ sterker maken. De oplossing hiervoor is een doelgerichte core-training. Bij deze training wordt functioneel getraind, dit houdt in dat rug, buik en bekken tijdens de oefening zo met elkaar functioneren zoals zij dat in het dagelijks leven ook doen.

 

Het trainen met losse gewichten (lunges, squats, deadlifts, duw en tiloefeningen met dumbels) en het inzetten van een gymbal zijn uitstekende oefeningen om de ‘core’ spieren in hun samenhang te trainen. Deze oefeningen kun je natuurlijk doen in de fitness, maar ook de diverse groepslessen bieden een goede training. Denk hierbij aan Bodypump, Body-Balance en Power-yoga.

 

Zowel gevorderde sporters als personen die tot nu toe weinig tot niets aan sport deden hebben baat bij een goede core-training. Een sterke ‘core’ zorgt voor minder rugklachten, een betere houding, verbeterde darmwerking en een strakkere taille.

 

Kortom, een core-training gecombineerd met een goede algemene conditie zorgt voor een betere lichamelijke fitheid!

 

Vraag onze fitnessinstructeurs om je te helpen bij een goede core-training!