7 DAGEN
GRATIS FITNESS

SCHRIJF U
SNEL IN!
Lees meer

Ik wil fitter worden.

Of je nu wilt afslanken, stress wil verminderen, je conditie wilt verbeteren of gewoon fitter wil worden, cardiotraining helpt bij al deze doelen. Met een goede training verlaag je daarnaast de kans om ziek te worden en raak je steeds minder snel buiten adem.

Cardiotraining

Om fitter te worden is cardiotraining een belangrijk onderdeel. Door een goede cardiotraining wordt je hart sterker, de belangrijkste spier in je lichaam. Dit maakt het uitvoeren van alledaagse taken als lopen, fietsen en traplopen makkelijker. Ook je hart- en bloedvaten hebben hier baat bij. Door deze regelmatig onder druk te zetten bij je cardiotraining neemt de kwaliteit van je vaatwanden toe.

Flexibiliteit

Bij fitter worden hoort ook de training van je flexibiliteit en coördinatie. Vroeger kon je gemakkelijk met gestrekte benen met je vingers aan de grond. Naar mate we ouder worden neemt de bewegelijkheid van je rugwervels, spieren en pezen af. Het samenspel van al je spieren moet in een perfecte balans zijn om er voor te zorgen dat bewegingen precies, betrouwbaar en efficiënt worden uitgevoerd. Cardiotraining verhoogt deze soepelheid weer!

Hoe vaak trainen?

Wat zijn de basisregels? Eén keer is beter dan geen enkele keer, maar helaas niet zo heel veel beter. Het lichaam kan een eenmalige, zeer intensieve training zelfs ervaren als negatieve stress. Twee keer per week is goed, voor een recreatiesporter zelfs ideaal. Drie maal per week is heel goed! Het is het ideale streefaantal voor gezondheidstraining. Het is het beste als je jezelf na elke cardio-trainingsdag één dag gunt om te herstellen.

Proefweek

Wanneer je bij ons een gratis proefweek aanvraagt beginnen we met een persoonlijke intake. Wij creëren voor jou dan het ideale trainingsschema om jouw lichaam weer in topvorm te krijgen. Je zult je fitter, energieker en krachtiger voelen dan ooit tevoren. Vraag meteen hier jouw gratis proefweek aan! Wij staan voor je klaar!

Ik wil sterker worden
fixed-col-3-img1

Met krachttraining is alles mogelijk. Dit klinkt misschien overdreven, maar wie...

LEES MEER
Ik wil fitter worden
fixed-col-3-img1

Of je nu wilt afslanken, stress wil verminderen, je conditie wilt verbeteren...

LEES MEER
Ik wil afslanken
fixed-col-3-img1

Voor een effectieve vetverbranding is zowel cardio- als krachttraining nodig...

LEES MEER