7 DAGEN
GRATIS FITNESS

SCHRIJF U
SNEL IN!
Lees meer

Gezond barbecuën

Wanneer het zonnetje weer schijnt halen veel mensen hun barbecue weer voor de dag om lekker buiten te grillen! Maar hoe houden we de barbecue gezond? Barbecueën is eigenlijk een magere bereidingswijze, omdat vlees, vis en groenten worden gegrild. Maar vaak eten we teveel van alles!

We hebben dus het een en andere op een rijtje gezet om van die barbecue een gezonde maaltijd te maken!

 

Kies voor mager vlees

Helaas zijn het vaak de vette vleessoorten zoals worst, hamburgers en speklappen favoriet op de barbecue. Natuurlijk is het waar dat tijdens het barbecueën het vet deels uit het vlees druipt, maar dan nog loopt de hoeveelheid (verzadigd) vet hoog op. Het wordt een stuk gezonder als je kiest voor mager vlees. Neem bijvoorbeeld in plaats van een hamburger een tartaartje, dat scheelt al snel 50 kcal per stuk of gamba’s in plaats van braadworst, dat kan meer dan 200 kcal schelen.

 

Groente en fruit

Vlees wat goed bereid is kan best lekker zijn, maar teveel hiervan is helemaal niet gezond! En zeg nou eerlijk, als het zomer is heb je toch veel meer behoefte aan lekkere verse en frisse producten zoals verse groenten en sappige vruchten? Leg dus het accent hierop in plaats van op vlees! Maak bijvoorbeeld heerlijke groentespiesjes of doe de groenten met wat zout en peper in een stukje aluminiumfolie en leg ze op de gloeiende kolen. Wel af en te even omdraaien, anders verbranden ze! Maar ook spiesjes van diverse soorten fruit zijn heerlijk fris tussendoor.

 

Gezonde bijgerechten

Salade met verse groenten hoort als bijgerecht op de tafel! Net als tijdens je normale avondmaaltijden, horen ook bij de barbecue veel groenten! Ook het stokbrood mag tijdens de barbecue niet ontbreken. Van brood zijn veel variaties en er wordt vaak gekozen voor wit brood. Kies voor meergranen, volkoren of bruinbrood. Ze leveren ten eerste meer voedingsstoffen en tevens geeft dit brood een meer verzadigd gevoel door de hoeveelheid voedingsvezels die het levert. Ten slotte natuurlijk nog de sausjes. Kies voor de rode sauzen in plaats van de roomsauzen. Of maak zelf heerlijke sausjes op basis van yoghurt!

 

Heb je nog vragen? Stel deze gerust aan Tim of Christel.